Spurs slacht Leicester in omschakeling: dramatische generale voor cruciale clash

Spurs slacht Leicester in omschakeling: dramatische generale voor cruciale clash

19-07-2020 18:53 Laatste update: 18:54
19

Leicester City staat al sinds eind september in de top-vier van de Premier League, maar dreigt nu alsnog de Champions League mis te lopen. De landskampioen van 2016 kwam na één helft tegen Tottenham Hotspur met 3-0 achter, kon die schade niet meer repareren en is nu afhankelijk van concurrenten Chelsea en Manchester United.

De start van The Foxes was hoogst ongelukkig: Tottenham Hotspur kwam al na zes minuten op voorsprong. Heung-Min Son werd de diepte ingestuurd door Harry Kane en waagde een poging, James Justin passeerde zijn eigen doelman Kasper Schmeichel: 1-0. De gasten uit Leicester gingen vervolgens op jacht naar de 1-1, maar doelman Hugo Lloris etaleerde zijn grote vorm bij inzetten van Jamie Vardy en Ayoze Pérez.

Wedden

Meer odds

Schmeichel voorkwam aan de andere kant een treffer van Son, maar moest even later twee keer achter elkaar vissen. Tottenham sloeg tot twee keer toe in de tegenaanval, Kane gaf de Deense sluitpost in beide gevallen geen kans: 2-0 en 3-0. Kane sloeg in de tweede helft nog een derde keer toe, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Het was aan Lloris te danken dat de wedstrijd niet meer spannend werd: de Franse goalie moest meerdere malen aan de bak, maar hield zijn doel met overtuiging schoon.

Leicester City blijft op 62 punten staan. Het woord is nu aan Chelsea en Manchester United, die elkaar zondag treffen in de halve finale van de FA Cup: daarna spelen ze midweeks tegen respectievelijk Liverpool en West Ham United. Tijdens de laatste speeldag staat er een saillante clash op de rol. Leicester City ontvangt uitgerekend Manchester United in eigen huis. Tottenham klimt naar plek zes en ligt op koers voor Europa League-voetbal.