Chelsea zet Manchester United terug op aarde: Londense derby in FA Cup-finale

19-07-2020 21:05 Laatste update: 21:10
16

Chelsea heeft zich geplaatst voor de finale van de FA Cup. Op Wembley kreeg Manchester United, dat na de Premier League-herstart op volle toeren draaide, een draai om de oren: 1-3.

Aanvankelijk viel er weinig te genieten in het lege voetbalwalhallla van Engeland: Manchester United en Chelsea speelden met de handrem erop en kwamen nauwelijks tot kansen. De eerste helft werd bovendien elf minuten onderbroken, nadat United-verdedigers Harry Maguire en Eric Bailly met de hoofden tegen elkaar botsten. Bailly kon niet verder.

Vlak voor rust was het raak: Olivier Giroud reageerde alert bij een voorzet vanaf rechts en passeerde David de Gea: 0-1. Diezelfde De Gea eist in de tweede helft een negatieve hoofdrol op door opzichtig te blunderen bij de 0-2 van Mason Mount.

Even later was het definitief gedaan met de FA Cup-aspiraties van Manchester United. Maguire kreeg een eigen goal achter zijn naam, nadat Antonio Rüdiger zich liet fêteren. Een benutte penalty van Bruno Fernandes in de slotfase was slechts voor de statistieken: 1-3. Chelsea neemt het in de FA Cup-finale op tegen Arsenal, dat zaterdag te sterk was voor Manchester City.

Manchester United scoorde sinds er weer gevoetbald wordt in Engeland aan de lopende band en verloor nog geen enkele wedstrijd, tot zondagavond. Chelsea won twee jaar geleden voor het laatst de FA Cup. De finale tegen Arsenal wordt gespeeld op 1 augustus.