De Jong is er klaar mee: 'Voor de ogen van de spelers doormidden gescheurd'

De Jong is er klaar mee: 'Voor de ogen van de spelers doormidden gescheurd'

20-07-2020 07:40
47

De misgelopen promotie is geen issue meer bij SC Cambuur. Dat stelt Henk de Jong, die bij de start van de voorbereiding op symbolische wijze een dikke streep zette onder alle frustraties over de ontknoping van het seizoen.

Het verhaal is bekend: Cambuur stond met één been in de Eredivisie, maar mocht als gevolg van de corona-uitbraak niet promoveren. De Jong noemde het 'de grootste schande uit de Nederlandse sport ooit', maar is inmiddels gebrand op revanche in het nieuwe seizoen.

Wedden

Meer odds

"We hadden hier op de club een groot affiche met daarop de tekst 'biggest disgrace ever'. Dat heb ik bij de start van de voorbereiding gepakt en voor de ogen van de spelers doormidden gescheurd. Met als boodschap dat het klaar moest zijn", vertelt De Jong in De Telegraaf.

"Hoe groot de teleurstelling ook is geweest, we moeten daar niet in blijven hangen. Ik ben ervan overtuigd dat als we dat wel doen, we bij de winterstop achtste staan. Het is hier geen onderwerp meer, we kijken alleen nog naar de toekomst."

De Jong is 'heel tevreden' over het feit dat het 'kampioensteam' bij elkaar is gebleven. "Qua spelersbudget zitten we op de vijfde, zesde positie. Clubs als NEC, NAC en De Graafschap hebben meer te besteden, maar wij moeten het van het voetbal hebben. Als we hetzelfde weten te brengen als vorig seizoen heb ik er vertrouwen in."