Transferplannen FC Twente: gesprek met Elia, mogelijk derde Ajax-huurling

Transferplannen FC Twente: gesprek met Elia, mogelijk derde Ajax-huurling

Gepubliceerd: maandag 20 juli 2020 om 12:42ma 20-07-2020 om 12:42

Laatste update: maandag 20 juli 2020 om 13:16ma 20-07-2020 om 13:16

FC Twente heeft gesproken met Eljero Elia en is mogelijk nog niet uitgewinkeld in Amsterdam. Dat bevestigt technisch directeur Jan Streuer aan RTV Oost. De komst van Tomas Necid lijkt van de baan.

Twente versterkte zich de laatste weken met Gijs Smal (FC Volendam) en huurlingen Vaclav Cerny (FC Utrecht) en Kik Pierie (Ajax), terwijl Danilo Pereira (Ajax) en Nathangelo Markelo (Everton) in aantocht zijn. Voor Streuer zit het er echter nog lang niet op: de selectie van Twente moet volledig gerenoveerd worden.

Eén van de droomkandidaten in de Grolsch Veste is Elia. De 33-jarige aanvaller werd zondagavond kampioen van Turkije met Istanbul Basaksehir, is transfervrij en broedt op een terugkeer naar Nederland. "We hebben met Elia gesproken", bevestigt Streuer aan RTV Oost. "Het is echter afwachten wat hij gaat doen."

Danilo wordt zo goed als maandag gepresenteerd door Twente. De Braziliaanse aanvaller komt op huurbasis over van Ajax. "We zoeken ook nog een 'tien' die doelpunten maakt", zegt Streuer. Volgens RTV Oost hopen de supporters van Twente op Ajax-talent Jurgen Ekkelenkamp. "We hebben vier opties", aldus de technisch directeur van Twente.

De komst van Necid heeft Streuer op zijn buik geschreven. De transfervrije spits uit Tsjechië is onhaalbaar. "Hij lijkt te duur voor ons", zegt Streuer. "In september moet er een goede selectie staan en vanaf dat moment kunnen we gaan bouwen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws