Aké heeft toptransfer te pakken: van degradant Bournemouth naar Manchester City

Aké heeft toptransfer te pakken: van degradant Bournemouth naar Manchester City

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 20:30wo 05-08-2020 om 20:30

Laatste update: woensdag 5 augustus 2020 om 20:36wo 05-08-2020 om 20:36

Nathan Aké gaat niet met AFC Bournemouth mee naar het Championship en maakt een toptransfer. De 25-jarige Hagenaar verruilt de gedegradeerde Cherries voor titelkandidaat Manchester City.

De elfvoudig Oranje-international heeft een vijfjarig contract gesigneerd. Manchester City doet geen mededelingen over de transfersom. Volgens Britse media is er echter een bedrag van 45 miljoen euro gemoeid met de deal.

Aké spreekt in gesprek met de clubkanalen van zijn nieuwe werkgever van een droom die uitkomt. "City is in het laatste decennium uitgegroeid tot de beste club van Engeland. Ik kom in een team met alleen maar spelers van wereldklasse terecht. Waar je ook kijkt, alleen maar spelers met een grote staat van dienst."

Aké speelde in Nederland in de Feyenoord-opleiding en vertrok op jonge leeftijd naar Chelsea. The Blues verkochten hem in 2017 voor ruim 22 miljoen euro aan Bournemouth: volgens The Times had Chelsea een terugkoopclausule opgenomen, maar de Londenaren maken hier dus geen gebruik van.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws