Vitesse heeft beet en presenteert eerste zomerversterking voor nieuw seizoen

Vitesse heeft beet en presenteert eerste zomerversterking voor nieuw seizoen

21-07-2020 18:00 Laatste update: 18:05
36

Vitesse heeft zich voor het eerst deze zomer geroerd op de transfermarkt. De Duitse verdediger Maximilian Wittek komt de gelederen in Arnhem versterken, heeft de nummer 7 van het vorige Eredivisie-seizoen bekendgemaakt.

Wittek heeft sinds 2014 volop ervaring opgedaan in de Tweede Bundesliga: in drie seizoenen 1860 München en drie seizoenen Greuther Fürth kwam hij tot 156 competitieduels. Na zijn vertrek uit Fürth kon de linksback transfervrij bij Vitesse terecht. Zoals het er nu naar uitziet, moet hij samen met Max Clark gaan strijden voor de linksbackpositie.

De entree van Wittek is een welkome opsteker voor Vitesse, dat met een afgeroomde selectie aan de voorbereiding was begonnen. De Arnhemmers zagen met Julian Lelieveld (De Graafschap), Tim Matavz (Al-Wahda) en Bryan Linssen (Feyenoord) drie basisspelers vertrekken. De Duitser krijgt rugnummer 32 toegewezen en tekent voor drie jaar in GelreDome.

Op de site van Vitesse laat Wittek weten dat hij niet kan wachten op het nieuwe seizoen. "Ik kijk ernaar uit om op het hoogste niveau in Nederland uit te komen. Daarnaast denk ik dat de speelstijl van Vitesse mij goed past. De eerste indrukken die ik heb gekregen van de club, het stadion, de faciliteiten en de stad, zijn veelbelovend."

Johannes Spors, technisch directeur van de Arnhemmers, laat weten trots te zijn dat Wittek de komende drie seizoenen in het geel en zwart zal spelen. "Maximilian is een snelle en een positief agressieve verdediger, die past in onze speelwijze. Hij is gewend om vooruit te verdedigen, is een technisch begaafde speler en kan de gehele linkerflank bestrijken. Hoewel hij pas 24 jaar is, heeft hij al een berg aan ervaring."