'Foute jongen' botste met Schreuder: 'De jongens moesten me echt tegenhouden'

'Foute jongen' botste met Schreuder: 'De jongens moesten me echt tegenhouden'

Gepubliceerd: woensdag 22 juli 2020 om 11:22wo 22-07-2020 om 11:22

Laatste update: woensdag 22 juli 2020 om 11:36wo 22-07-2020 om 11:36

Jerson Cabral speelde voor Feyenoord, FC Twente, ADO Den Haag, Sparta en Willem II, maar de meeste voetbalvolgers verloren hem de laatste jaren door omzwervingen in Frankrijk, Bulgarije en Cyprus uit het oog. In Nederland heerst een verkeerd beeld van hem, vindt de aanvaller.

"Voor mijn gevoel vonden mensen bij Feyenoord me nog lekker mondig. Later bij FC Twente kwam er een beeld dat ik echt een foute jongen ben", zegt Cabral (29) in gesprek met VICE Sports. "Na mijn eerste jaar kreeg de club financiële problemen, en ik was een van de grootverdieners. Ze wilden me koste wat het kost weg hebben. Ze behandelden me op een manier zoals je niet met mensen omgaat. Ze hebben dat heel vies gedaan."

Een aanvaring met Alfred Schreuder in zijn laatste seizoen bij FC Twente was de druppel. "Een dag voordat de competitie begon kwam Schreuder naar me toe met een beetje een ongemakkelijke houding: Ik moet nu weg, maar je zit morgen niet bij de selectie. De manier hoe hij dat communiceerde kon ik niet hebben. De jongens moesten me echt tegenhouden. Een tijdje later zat ik zelfs wissel op de training, bij partijtjes van elf tegen elf. Toen wist ik het zeker: jullie willen me echt tot op het bot vernederen."

Uiteindelijk bleef Cabral en dwong hij een basisplaats af onder Schreuders opvolger René Hake. "Hakim Ziyech en ik hebben FC Twente op slot gezet. Nadat ze me twee jaar hadden geprobeerd weg te pesten, was dat wel lekker. Mensen die me eerst niet aankeken, kwamen me nu omhelzen. Ik vind FC Twente nog steeds een superclub, maar het is niet netjes hoe bepaalde mensen daar met mij zijn omgegaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws