Van Weert zag 'bizarre' droomtransfer afketsen: 'Het was één grote chaos'

Van Weert zag 'bizarre' droomtransfer afketsen: 'Het was één grote chaos'

Gepubliceerd: woensdag 22 juli 2020 om 15:40wo 22-07-2020 om 15:40

Laatste update: woensdag 22 juli 2020 om 15:57wo 22-07-2020 om 15:57

Tom van Weert was twee jaar geleden de hoofdrolspeler in een bizarre transfersoap. Sporting Portugal wilde de huidige spits van het Deense Aalborg wegplukken bij FC Groningen.

Van Weert bevestigt de concrete interesse uit Lissabon twee jaar na dato. "Het is eigenlijk nog steeds een mysterie hoe dat is gekomen", zegt hij tegen In De Hekken. "Het kwam heel snel en onverwachts, maar ze waren ook heel concreet. Zelfs zo serieus dat ik die kant op ging, alleen het was één grote chaos bij die club. De supporters waren het trainingsveld opgekomen en ze waren slaags geraakt met spelers. De president had daar wat mee te maken, dus lag hij onder vuur."

Uiteindelijk ging de transfer om onduidelijke redenen niet door. "Waarom mijn transfer niet doorging weten mijn zaakwaarnemer en ik nog steeds niet. Maar in die landen speelt er iets meer politiek binnen clubs. Ze hadden ook net een nieuwe trainer gehaald (Sinisa Mihajlovic, red.) en die zag mijn komst niet zitten. Tien dagen later was die trainer weer ontslagen. Echt een bizar verhaal, hahaha."

Sporting was door de goals van Bas Dost gecharmeerd van Nederlandse spitsen. "Ik heb natuurlijk bewezen dat ik doelpunten kan maken", zegt Van Weert. "Toen ik hoorde dat Sporting geïnteresseerd was dacht ik: die kans krijg je maar één keer, ik was er helemaal klaar voor. Waar is dat contract? Ondertekenen die hap. Het was heel dichtbij, maar ook weer ver weg. Uiteindelijk was Aalborg minder exotisch dan Lissabon, maar het was ook een mooie optie."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws