Krul eindigt PL-seizoen met een persoonlijke prijs: 'Iedereen twijfelde aan me'

Krul eindigt PL-seizoen met een persoonlijke prijs: 'Iedereen twijfelde aan me'

22-07-2020 19:37 Laatste update: 19:39
34

Toch nog een persoonlijk succesje voor Tim Krul na het dramatisch verlopen seizoen met Norwich City. De club degradeerde uit de Premier League, maar de Nederlander werd door de supporters uitgeroepen tot Speler van het Seizoen.

Krul kwam 37 keer in actie voor Norwich dit seizoen en hield zijn ploeg meerdere malen uitstekend op de been met prima reddingen. Zo eiste hij een heldenrol op tijdens de FA Cup-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur, waarin hij in de beslissende penaltyserie belangrijk was. "Het is een grote eer", geeft Krul aan op de clubwebsite van Norwich. "Het is speciaal om op deze manier onderdeel uit te maken van de clubhistorie."

Degradatie kon de Nederlander echter niet voorkomen: volgend seizoen speelt Norwich zijn wedstrijden weer in het Championship. "De uitkomst van het seizoen is niet ideaal, we hadden er natuurlijk in willen blijven. Maar om dat een individuele onderscheiding als deze te krijgen, dat is iets om trots op te zijn. Sinds ik hier naartoe ging, waren het 24 ongelooflijke maanden."

"Ik kende een moeilijke start en iedereen twijfelde aan me na een paar wedstrijden", vervolgt Krul. "Maar het begon te lopen, ik voelde mijn vertrouwen terugkeren en we begonnen te winnen." Norwich promoveerde zelfs naar de Premier League, maar speelt volgend seizoen weer een niveau lager. Krul staat nog twee seizoenen onder contract op Carrow Road.