Nummers 2, 3 én 4 van Championship bezwijken: WBA promoveert samen met Leeds

Nummers 2, 3 én 4 van Championship bezwijken: WBA promoveert samen met Leeds

22-07-2020 22:43 Laatste update: 22:53
34

West Bromwich Albion gaat Leeds United komend seizoen gezelschap houden in de Premier League, na een bijzondere ontknoping van het Championship-seizoen. The Baggies deden niet wat ze moesten doen tegen Queens Park Rangers, maar zagen achtervolgers Brentford en Fulham óók onder de druk bezwijken.

WBA begon als nummer twee aan de laatste speeldag en had alles in eigen hand tegen QPR. De gasten kwamen verrassend op 0-1 via Ryan Manning, waarna West Brom de schade repareerde via Grady Diangana en Callum Robinson. De 2-2 van Ebrechi Eze was een forse streep door de rekening op The Hawthorns: West Bromwich was plots afhankelijk van de nummers drie en vier.

Wedden

Meer odds

Brentford zou zich bij een overwinning op laagvlieger Barnsley voor de allereerste keer in de Premier League mogen melden. The Bees zakten echter door het ijs tijdens de laatste competitiewedstrijd op Griffin Park. Clarke Oduor bezorgde de gasten in de blessuretijd een 1-2 overwinning. Nummer vier Fulham had de lachende derde kunnen worden, maar slaagde er ook al niet in om te winnen. Neeskens Kebano maakte tegen Wigan Athletic de 1-0 van Kieffer Moore ongedaan, maar verder kwamen de Londenaren niet.

Brentford en Fulham krijgen echter nog een kans op promotie. De Londense stadgenoten strijden met de uit Wales afkomstige clubs Cardiff City en Swansea City om het laatste Premier League-ticket, dat via play-offs verdeeld wordt.