Feyenoord slaat lucratieve slag en volgt acht Eredivisie-clubs met sponsordeal

Feyenoord slaat lucratieve slag en volgt acht Eredivisie-clubs met sponsordeal

Gepubliceerd: vrijdag 24 juli 2020 om 06:45vr 24-07-2020 om 06:45

Feyenoord heeft een lucratieve slag geslagen: de komende drie jaar speelt de Rotterdamse club met het TOTO-logo op de mouw. Dat bevestigt marketingbaas Arno de Jong van de Nederlandse Loterij aan het Algemeen Dagblad.

Feyenoord volgt met de TOTO-deal acht andere Eredivisie-clubs, namelijk Sparta, Willem II, FC Utrecht, FC Groningen, sc Heerenveen, ADO Den Haag, FC Twente en RKC Waalwijk. "We zijn sinds enkele weken met Feyenoord in gesprek over een samenwerking. Mooi dat het tot een akkoord heeft geleid", reageert De Jong.

TOTO is de enige legale aanbieder van sportweddenschappen in Nederland. Het is onbekend hoeveel geld Feyenoord ontvangt, maar volgens het AD is 'het bedrag dat wordt betaald dermate substantieel dat de TOTO er direct mee in de top van Feyenoords sponsorpyramide staat'.

In totaal worden nu negen eredivisionisten gesponsord door het bedrijf. "De topclub Feyenoord, verschillende traditieverenigingen, maar met RKC bijvoorbeeld ook een ploeg die normaal gesproken om lijfsbehoud strijdt", aldus De Jong. "Als TOTO wilden we een directe relatie met de clubs en hebben we met alle achttien clubs gesproken. We zijn er trots op dat we deze deal hebben kunnen sluiten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws