Primeur in Nederland: voor het eerst veel publiek aanwezig op 22 augustus

Primeur in Nederland: voor het eerst veel publiek aanwezig op 22 augustus

Gepubliceerd: zaterdag 25 juli 2020 om 11:02za 25-07-2020 om 11:02

Laatste update: zaterdag 25 juli 2020 om 11:38za 25-07-2020 om 11:38

Sparta heeft van de autoriteiten toestemming gekregen om publiek toe te laten voor het duel met NAC Breda op 22 augustus. De oefenwedstrijd zal worden gebruikt als testwedstrijd waarbij ongeveer 750 supporters aanwezig kunnen zijn. 200 toeschouwers kunnen plaatsnemen op het Ereterras.

'Indien deze test op 22 augustus goed verloopt kunnen we, met de geldende corona maatregelen van vandaag, dit aantal in de Eredivisie zeer waarschijnlijk ophogen naar maximaal 3.300 toeschouwers in totaal', schrijft Sparta op de clubsite. Supporters van clubs zijn in de voorbereiding al welkom bij oefenwedstrijden, maar het is voor het eerst dat er geëxperimenteerd wordt met zoveel toeschouwers.

Sparta-directeur Manfred Laros doet een beroep op de achterban. "Op voorhand willen wij graag de medewerking van al onze supporters vragen. Wij gaan gezien de toegestane capaciteit het niet voor elkaar krijgen om iedereen tevreden te stellen. Het wedstrijdbezoek en de sfeer op Het Kasteel zal zolang de corona maatregelen van toepassing zijn veranderen ten opzichte van wat onze supporters gewend zijn maar desondanks zijn we gelukkig dat we weer mogen voetballen in Spangen."

"Graag doen wij een beroep op alle Spartanen om zich aan de nog te publiceren richtlijnen en regels te houden en deze stap naar het spelen met (beperkt) publiek te koesteren, te behouden en zodra mogelijk verder uit te breiden. Want iedereen wil zo spoedig mogelijk weer naar een vol Sparta Stadion toe en dat kan enkel als we ons samen aan de richtlijnen en regels houden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws