De Mos waarschuwt De Boer: 'Frank heeft namelijk alles om toptrainer te zijn'

De Mos waarschuwt De Boer: 'Frank heeft namelijk alles om toptrainer te zijn'

Gepubliceerd: zaterdag 25 juli 2020 om 12:28za 25-07-2020 om 12:28

Aad de Mos vindt dat Frank de Boer ook bij zichzelf te rade moet gaan na zijn vertrek bij Atlanta United. Het is na Internazionale en Crystal Palace het derde mislukte avontuur voor de vijftigjarige trainer, die met Ajax nog vier keer op rij kampioen werd.

"Geloof mij, niet bij elke club zitten ze te wachten op 'onze' voetbalfilosofie. Hartstikke mooi, hoor, dat Ajax-DNA. Alleen: dat is lang niet bij elke club in te voeren", zegt De Mos tegen het Algemeen Dagblad. "Het is naïef om te denken dat je Inter, de club die het catenaccio zo'n beetje heeft uitgevonden, aan het voetballen krijgt."

"Frank zal echt flexibeler moeten worden in zijn manier van werken, iets meer mee moeten denken met een cultuur van een club, anders blijft hij hier tegenaan lopen", vervolgt de Hagenaar. "En dat zou jammer zijn. Frank heeft namelijk alles om een toptrainer te zijn." Hij benadrukt dat De Boer nu een goede keuze moet maken. "En niet afgaan op zijn zaakwaarnemer, als je begrijpt wat ik bedoel."

De Mos geeft zelf alvast een voorzet. "Ik zou de combinatie Frank en Willem II een mooie vinden. Die club noemt zich graag het Ajax in het klein. En dat is het in feite ook: 4-3-3, mooi voetbal. Willem II zou ideaal zijn voor Frank. Dan kan hij daarna weer de stap naar het buitenland maken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws