'Bizarre truc Wolves: Premier League-sensatie Traoré ongrijpbaar door babyolie'

'Bizarre truc Wolves: Premier League-sensatie Traoré ongrijpbaar door babyolie'

Gepubliceerd: zondag 26 juli 2020 om 12:05zo 26-07-2020 om 12:05

Laatste update: zondag 26 juli 2020 om 15:50zo 26-07-2020 om 15:50

Adama Traoré is dit seizoen één van de sensaties in de Premier League, maar dat succes heeft ook een keerzijde: tegenstanders grijpen alles aan om de Spaanse vleugelflitser af te stoppen, waardoor zijn schouder meerdere keren uit de kom is geschoten. De medische staf van Wolverhampton Wanderers denkt nu de oplossing te hebben.

Wolves sluit zondag de Premier League af met een uitwedstrijd tegen Chelsea. Inzet: een Europees ticket. Aan de voorbereiding bij de nummer zes van de Premier League kan het in elk geval niet liggen, meldt The Sun. De medische staf gaat de armen van Traoré insmeren met babyolie. Dat heeft twee voordelen: tegenstanders kunnen hem niet meer vastpakken en zijn schouder schiet daardoor minder snel uit de kom.

Traoré heeft sinds een competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur in december last van zijn schouder. Sindsdien schoot het gewricht nog eens vier keer uit de kom. Oplettende supporters zagen afgelopen week tijdens de 3-0 zege van Wolves op Crystal Palace al dat de armen van Traoré voor de aftrap en tijdens de drinkpauzes werden ingesmeerd.

"Het is iets dat we moesten doen om Adama te beschermen", wordt een Wolves-insider geciteerd. "Verdedigers zijn zo bang om gepasseerd te worden, dat ze steeds aan zijn arm trekken. Dat zorgt ervoor dat zijn schouder uit de kom schiet tijdens wedstrijden. Door zijn armen in te smeren wordt het lastiger voor tegenstanders om hem vast te pakken. Plus, het kan een verergering van de blessure voorkomen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws