Zeldzame penaltymisser Ronaldo deert matig Juve niet: negende (!) titel op rij

26-07-2020 23:42
56

Juventus heeft zich zondagavond voor het negende (!) seizoen op rij gekroond tot de beste van de Serie A. La Vecchia Signora liet zich donderdagavond verrassen door Udinese, maar pakte tijdens de herkansing tegen Sampdoria wél de volle buit: overtuigend was het echter geen moment.

Het weinig geïnspireerd ogende Juventus kon de nummer 15 voor rust nauwelijks zijn wil opleggen. De noodgedwongen wissel van Juve-verdediger Danilo – nadat tegenstander Gastón Ramírez op doldrieste wijze een luchtduel aanging met de Braziliaan – was lange tijd het meest opzienbarende wapenfeit van de eerste helft. In de allerlaatste minuten voor rust drong de thuisploeg echter alsnog aan: Federico Bernardeschi vond doelman Emil Audero nog op zijn weg, maar Cristiano Ronaldo opende in de zesde minuut van de extra tijd alsnog de score. Miralem Pjanic koos voor een slimme vrije trappenvariant en de Portugees drukte af: 1-0.

Ook na rust deed Juventus niet meer dan wat nodig was. Audero voorkwam nog dat Ronaldo de wedstrijd in het slot gooide, maar ruim twintig minuten voor tijd viel de beslissing alsnog: Sampdoria verloor de bal op het middenveld, Juventus kon het halve veld oversteken, Ronaldo schoot in, Audero redde half en Bernardeschi tekende voor de 2-0. Niet lang daarna haalde voormalig sc Heerenveen-middenvelder Morten Thorsby de angel uit de wedstrijd: de Noor kreeg rood, Sampdoria moest met tien man verder en Juventus geloofde het verder wel.

Matthijs de Ligt kreeg na een tackle last van zijn bovenbeen en had zich voor de zekerheid al laten wisselen, toen Ronaldo voor een zeldzame misser vanaf elf meter tekende: Fabio Depaoli gleed Douglas Costa onderuit en de bal ging op de stip, maar de Portugees knalde tegen de lat. Hij blijft voorlopig op 31 Serie A-treffers staan, drie minder dan Ciro Immobile. Ook Leonardo Bonucci rook nog aan de 3-0, maar Maya Yoshida redde flitsend op de lijn. Desondanks kon Juventus voor het negende jaar op rij feestvieren na het laatste fluitsignaal.