Johan Cruijff Arena in de problemen: 'Ajax wil zijn handtekening niet zetten'

Johan Cruijff Arena in de problemen: 'Ajax wil zijn handtekening niet zetten'

Gepubliceerd: maandag 27 juli 2020 om 07:35ma 27-07-2020 om 07:35

Laatste update: maandag 27 juli 2020 om 07:52ma 27-07-2020 om 07:52

De Johan Cruijff Arena zit in de problemen. De thuishaven van Ajax is het eerste stadion in Nederland dat officieel op zoek is naar miljoenen om de coronacrisis te overleven, meldt De Telegraaf maandag.

Volgens de ochtendkrant kampt de Johan Cruijff Arena met een tekort van 2,5 miljoen euro als er komend seizoen geen of in beperkte mate publiek welkom is in het stadion. In het worst case scenario kan het gat de komende jaren oplopen tot zes miljoen. Henk Markerink, directeur van de Arena, houdt daar 'ernstig rekening mee'.

Ajax kan helpen door in te gaan op de eis van ABN Amro om een al lopend krediet te veranderen in een achtergestelde lening. Het gaat om een vorig jaar door de Amsterdamse club verstrekte lening van zo'n tien miljoen voor een verbouwing van het stadion. "Ajax wil zijn handtekening niet onder deze voorwaarde zetten", aldus Markerink. "En daarom gaat de aanvraag bij de bank niet door."

"We gaan weer in gesprek, met de bank, met Ajax, de gemeente Amsterdam. Er zijn nog meer wegen die naar Rome leiden", aldus de stadiondirecteur. Ajax laat in een reactie weten mee te willen denken over andere manieren om het begrotingsgat te dichten. "We zijn aandeelhouder én partner. Maar de club is ook geraakt door de coronacrisis", legt een woordvoerder uit.

Als Ajax de eis van ABN Amro niet zou afwijzen, loopt de Amsterdamse club voor de eigen begroting broodnodige aflossingen en rentebetalingen mis. "Van spelers, directie, sponsoren en supporters zijn offers gevraagd. We hebben bijgedragen aan een noodfonds voor de Eredivisie. Dan kun je niet zomaar afzien van een lening aan de Arena."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws