Volendam wil topclubs aftroeven: 'Franco heeft een vertrouwensband met ons'

Volendam wil topclubs aftroeven: 'Franco heeft een vertrouwensband met ons'

27-07-2020 15:11
41

FC Volendam hoopt nog altijd dat Francesco Antonucci volgend seizoen weer in het vissersdorp actief is. De 21-jarige middenvelder werd het afgelopen seizoen gehuurd van AS Monaco en maakte veel indruk in het team van trainer Wim Jonk.

Antonucci speelde zo goed dat clubs als PSV, AZ, FC Twente en Standard Luik geïnteresseerd zijn in de diensten van de spelmaker. Het is echter afwachten wat Monaco van plan is met Antonucci: als zij hem niet willen verkopen en weer willen verhuren, komt Volendam in beeld. Dat laat het Noordhollands Dagblad optekenen.

Het Andere Oranje hoopt dat de Monegasken het 21-jarige talent willen behouden en ritme willen laten opdoen. "Voor Franco is het belangrijk dat hij komend jaar voldoende wedstrijden kan spelen", laat de club weten aan de regionale krant. "Het hele plaatje moet voor hem kloppen: voldoende speeltijd en een vertrouwensband met de club. Dat laatste heeft hij hier."

"Maar aan de andere kant is het voor Francesco een uitdaging om op een hoger niveau te spelen", gaat de woordvoerder van Volendam verder. "Het zou zonde zijn als hij bij een topclub op de bank zit te verpieteren. We hopen natuurlijk dat hij er bij dat vooruitzicht nog een jaartje aan vastknoopt bij ons."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s