Botteghin heeft vertrouwen in Feyenoord: 'De kern van het elftal is gebleven'

Botteghin heeft vertrouwen in Feyenoord: 'De kern van het elftal is gebleven'

27-07-2020 15:28
83

Eric Botteghin heeft bijgetekend bij Feyenoord en stond maandag op het trainingsveld tijdens de eerste training van de Rotterdammers. De Braziliaanse verdediger denkt dat zijn team komend seizoen wel eens kan gaan verrassen.

Het was lang onduidelijk of Botteghin actief zou blijven in Rotterdam-Zuid, maar de wijze waarop het afgelopen seizoen werd afgebroken gaf hem het laatste zetje. "Ik wilde niet op zo'n manier afscheid nemen na vijf succesvolle jaren bij deze club", zegt de stopper voor de camera van RTV Rijnmond. "We waren ook bezig met een goede reeks, maar helaas konden we dat niet afmaken. Dat goede gevoel moeten we naar dit seizoen meenemen."

Als Feyenoord daar in slaagt kunnen er volgens de Braziliaan mooie dingen gaan gebeuren. "Het verschil met vorig jaar is dat de kern van de ploeg gebleven is, met nog wat nieuwe jongens erbij. Dat is wel lekker, dat je het seizoen met een volledige groep kan starten. We waren vorig seizoen goed bezig, we kennen elkaar en de trainen en als we op die manier doorgaan geloof ik zeker dat we dit seizoen succes kunnen gaan boeken."