AZ komt weer met statement: tweede coronageval in vier dagen bij beloften

AZ komt weer met statement: tweede coronageval in vier dagen bij beloften

27-07-2020 15:38
30

Bij AZ is een tweede corona-besmetting geconstateerd. Nadat een speler van Jong AZ positief testte, is in een tweede testronde gebleken dat ook een staflid besmet is met het virus. Hij is direct in thuis-quarantaine gegaan.

Afgelopen vrijdag maakten de Alkmaarders al bekend dat er een speler van Jong AZ positief werd getest. Het besmette staflid is dus de tweede corona-besmetting in vier dagen tijd in Alkmaar. Het beloftenelftal van de club uit Noord-Holland zou tegen de Koninklijke HFC oefenen, maar die wedstrijd gaat uit voorzorg niet door. Dat valt te lezen in een statement op de website van AZ.

De spelers van het eerste elftal en van Jong AZ worden, net als de staf en betrokken medewerkers, voor iedere (oefen)wedstrijd getest op het virus. Uit de recente testen die de spelers van het eerste elftal ondergingen zijn geen positieve besmettingen gekomen. Jong AZ en het eerste elftal van de Alkmaarders bewegen zich volgens de club dan ook 'in volledig gescheiden omgevingen' op het AFAS Trainingscomplex.