FC Emmen plots genoemd in Marca: 'Europees voetbal lonkt voor smaakmaker Peña'

FC Emmen plots genoemd in Marca: 'Europees voetbal lonkt voor smaakmaker Peña'

Gepubliceerd: dinsdag 28 juli 2020 om 07:57di 28-07-2020 om 07:57

Sergio Peña heeft na zijn sterke debuutseizoen in de Eredivisie 'bekroond' met een vermelding in de Spaanse sportmedia. Marca heeft de Peruviaanse smaakmaker van FC Emmen gelinkt aan de nummers 5 én 7 van het voorbije Primera División-seizoen.

Europa League-deelnemers Villarreal en Granada zouden de 24-jarige spelbepaler op het oog hebben. Bij FC Emmen hebben ze het nieuws uit Spanje ook meegekregen. "Concreet is er nog geen club geweest, ook niet voor Glenn Bijl trouwens", laat voorzitter Ronald Lubbers echter weten aan RTV Drenthe.

Peña zal voorlopig zijn tot 2022 doorlopende contract respecteren, maakt trainer Dick Lukkien op uit een gesprek met de aanvallende middenvelder. "Ik vind dat hij eigenlijk nog minimaal een jaar in Emmen moet blijven", aldus Lukkien, die Peña op het hart heeft gedrukt om meer rendement – vorig seizoen was hij goed voor vier Eredivisie-goals en drie -assists – te behalen. "Ik vind dat hij dat komend seizoen moet doen, in de Eredivisie en bij ons. Ik heb hem dat ook verteld en hij was het met me eens, al sluit hij op voorhand natuurlijk niets uit."

FC Emmen is dan ook al druk bezig geweest met het versterken van het middenveld: Lucas Bernadou is overgekomen van Paris Saint-Germain en voormalig FC Groningen-speler Simon Tibbling is ook aan de Oude Meerdijk neergestreken. Eerder al kwam oude bekende Caner Cavlan terug van Austria Wien.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws