Ik ben dertig jaar en voor mij was de keuze: of VVV-Venlo of Fortuna Sittard

"Ik ben dertig jaar en voor mij was de keuze: of VVV-Venlo of Fortuna Sittard"

28-07-2020 09:57
20

Roel Janssen debuteerde in 2011 in het betaald voetbal en heeft sindsdien nooit een transfer buiten Limburg gemaakt. De linksbenige verdediger verruilde Fortuna Sittard in 2016 voor VVV-Venlo en is deze zomer teruggekeerd in Sittard.

Janssen had ook zijn contract bij VVV kunnen verlengen, maar liet zich overtuigen door Fortuna-trainer Kevin Hofland. "Ik ben dertig jaar en voor mij was de keuze: of VVV-Venlo of Fortuna Sittard. Die eerste club deed me een vernieuwde aanbieding, maar ineens kreeg ik een berichtje van Kevin", aldus Janssen in gesprek met ELF Voetbal. De geboren Venlonaar ging vervolgens bij Hofland langs. "Daar hebben we over van alles gesproken. Niet alleen over voetbal. Die gesprekken gaven me het laatste zetje om terug te keren."

De club is in vier jaar tijd ingrijpend veranderd, zag Janssen bij terugkomst. "Toen ik wegging, werden we zeventiende in de Jupiler League. Dat zegt eigenlijk alles", aldus de verdediger, die heeft gemerkt dat Fortuna buiten het veld een kwaliteitsslag heeft gemaakt qua professionalisering. "Nu zie ik bij Fortuna Sittard mogelijkheden om een stabiele middenmoter te worden."

Fortuna kon naast Janssen ook Yanick van Osch, Joshua Wehking en Emil Hansson begroeten, terwijl huurling George Cox op permanente basis werd vastgelegd. "Ik kan alvast zeggen dat het een leuke en fanatieke groep is waarin iedereen beter wil worden", kondigt de linkspoot aan. De dertigjarige routinier zal leiding moeten geven en bereidt zich alvast voor op een mogelijke trainersloopbaan na zijn spelerscarrière. "Ik vind het trainerschap interessant en hoop de komende drie jaar mijn diploma's te halen. Ik heb nooit gedacht: ik ga wachten op een buitenlandse club. Ik heb het hier goed naar mijn zin."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie