Ajax-target wil naar Europa: 'Een droom om bij zo'n club te spelen'

Ajax-target wil naar Europa: 'Een droom om bij zo'n club te spelen'

28-07-2020 18:10 Laatste update: 18:13
230

Fausto Vera heeft oren naar een transfer naar Ajax. De Argentijnse controleur staat op het verlanglijstje van de Amsterdammers, zo onthulde Fernando 'Bocha' Batista, de trainer van Argentinië O23, vorige week.

Vera maakt zich niet druk om zijn toekomst. "Ik focus mij op Argentinos Juniors en als er een aanbieding komt uit het buitenland, zal ik samen met mijn familie de best mogelijk beslissing proberen te nemen voor mijn toekomst", zo vertelt de twintigjarige jeugdinternational aan Crack Deportivo.

"Ik denk dat elke speler in Argentinië droomt van de stap naar Europa", vervolgt Vera, die nog maar een éénjarig contract heeft in zijn thuisland. "Ik ben gelukkig hier, voel mij op mijn plek, maar als er een aanbod komt dat goed is voor zowel de club als voor mij, dan zal ik daar over nadenken."

Dat Ajax hem bekijkt, heeft de middenvelder ook vernomen. "Ja, er zijn geruchten rond meerdere clubs in Europa. Ajax is een prachtige club. Het zou voor mij een droom zijn om voor zo'n club te spelen. Ik wacht rustig af", zo laat hij weten over een mogelijke transfer naar de Nederlandse topclub.

Vera wil een weloverwogen keuze maken. "Ik kijk verder dan het economische aspect, ik denk aan het voetbal en mijn toekomst. Ik ben een speler die beter speelt als hij zich belangrijk voelt. En een club in een Europese competitie, die Europa League of Champions League speelt, is een goede optie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s