Vertonghen: 'Ik heb iets in mijn hoofd en hoop dat dat gaat uitkomen'

Vertonghen: 'Ik heb iets in mijn hoofd en hoop dat dat gaat uitkomen'

28-07-2020 20:14
46

Het hoofdstuk van Jan Vertonghen bij Tottenham Hotspur is voorbij. De Rode Duivel moet na acht jaar in Londen op zoek naar een nieuwe club, maar waar zijn toekomst ligt weet hij nog niet.

"Wanneer jullie mijn nieuwe ploeg horen? Liever vroeger dan later, maar door de crisis is de transferwindow langer open. Ik heb dus tijd om rond te kijken", zegt Vertonghen tegen talkSPORT. Of de 33-jarige verdediger alsnog in Engeland blijft, laat hij in het midden. "Ik heb iets in mijn hoofd en hoop dat dat gaat uitkomen. Anders zien we wel."

Tottenham Hotspur nam ook al afscheid van de oud-Ajacied. "Als je naar mijn carrière kijkt, speelde ik negen jaar bij Ajax en nu acht hier. Ik hou ervan om zaken op te bouwen bij een club. Daar ben ik hier in geslaagd en daar ben ik trots op", reageert Vertonghen. Ook collega's als Eric Dier, Hugo Lloris en Harry Kane spreken hun waardering uit. "Hij is waarschijnlijk dé beste verdediger uit de geschiedenis van Tottenham", stelt Harry Winks zelfs onomwonden.

Vertonghen wordt vooral in verband gebracht met een overstap naar Italië. AS Roma, Napoli, Internazionale en Fiorentina zouden allemaal interesse hebben. Een terugkeer naar Ajax lijkt vanwege eerdere uitspraken van directeur Marc Overmars niet te gaan gebeuren.