PSV berooft Willem II van talent (15): 'Dit is de mooiste dag van mijn carrière'

PSV berooft Willem II van talent (15): 'Dit is de mooiste dag van mijn carrière'

Gepubliceerd: woensdag 29 juli 2020 om 13:15wo 29-07-2020 om 13:15

Laatste update: woensdag 29 juli 2020 om 14:07wo 29-07-2020 om 14:07

PSV heeft de jonge Emmanuel van de Blaak (15) overgenomen van Willem II. De Eindhovenaren nemen de Nederlander met Nigeriaanse roots op in de jeugdopleiding, waar hij voor het Onder 17-elftal zal gaan spelen.

Op de eigen website maakt PSV bekend dat Van de Blaak vanaf volgend seizoen op De Herdgang te bewonderen is. Afgelopen jaar speelde de talentvolle verdediger in de O17 van Willem II. Daarnaast heeft hij vijf interlands voor Oranje onder 15 op zijn naam staan.

Van de Blaak stelt zichzelf alvast voor aan de fans van de Eindhovenaren. "Ik ben een snelle centrale verdediger met een strakke passing", laat hij weten. "Daarnaast ben ik ook een leider in het veld. Ik vind mezelf geen saaie verdediger. Ik ben een moderne verdediger die van indribbelen houdt."

Het ondertekenen van zijn contract bij PSV noemt de jonge stopper een hoogtepunt van 'de mooiste dag van zijn carrière'. Hij is ook blij dat hij bij PSV O17 mag gaan spelen. "Daar word ik uitgedaagd. Ik wil graag steeds hoger komen en droom ervan om mijn debuut te maken voor Jong PSV."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws