Van Persie negeerde Van Gaal: 'Ik zei tegen Louis: ik neem gewoon die penalty'

Van Persie negeerde Van Gaal: 'Ik zei tegen Louis: ik neem gewoon die penalty'

Gepubliceerd: woensdag 29 juli 2020 om 17:56wo 29-07-2020 om 17:56

Robin van Persie was één van de vaste penaltynemers bij Manchester United, maar Louis van Gaal dreigde daar verandering in te brengen. De topscorer aller tijden van Oranje botste met de Nederlandse manager over diens strategie.

Van Persie vertelt dat hij altijd een vaste hoek uitkoos bij het nemen van een strafschop. "Aan het begin probeerde ik altijd te bedenken wat de keeper zou doen, maar dat is een gok. Ik dacht: dit werkt niet op de lange termijn", stelt de voormalig aanvaller bij de UTD Podcast. "Toen heb ik mijn denkwijze veranderd: ík heb de controle, ik ben degene met de bal, niet de keeper."

Van Persie besloot dagelijks zijn schoten te oefenen, zowel in de linker- als rechterhoek. "Ik durfde nooit door het midden te schieten, als de keeper hem dan pakt, ziet het er zó slecht uit. Dus ik heb mijn linkerhoek en rechterhoek heel sterk gemaakt. Als je erop traint is het makkelijker, dan gaat de druk eraf", legt de oud-Feyenoorder uit.

In zijn derde jaar bij United kreeg Van Persie te maken met Van Gaal. De ex-bondscoach had zo zijn eigen mening. "Louis liet ons voor elke wedstrijd een penalty shoot-out doen. Als de vaste nemer dan miste, was hij zijn plekje kwijt, dan stond je ineens vijfde op het lijstje. Ik zei: Dus als ik één keer mis op de training, mag ik geen penalty's meer nemen? Sorry Louis, maar daar ben ik het niet mee eens. Ik heb nog nooit een penalty gemist voor jou en nu kom je met deze regel?"

Van Gaal probeerde de wedstrijdspanning na te bootsen. "Op een gegeven moment miste ik op de training. Toen keek ik naar Louis en zei: Vertrouw me, ik neem gewoon die penalty als we er een krijgen. Hij reageerde: Dat zullen we nog wel eens zien. Maar we kregen inderdaad een penalty, ik nam hem, en hij ging erin."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws