Dramatische start Van Bronckhorst: Guangzhou R&F krijgt wéér draai om de oren

Dramatische start Van Bronckhorst: Guangzhou R&F krijgt wéér draai om de oren

30-07-2020 16:06 Laatste update: 16:11
58

Het Chinese avontuur van Giovanni van Bronckhorst is rampzalig begonnen. De voormalig Feyenoord-trainer heeft ook zijn tweede duel met Guangzhou R&F in de Super League verloren.

De ploeg van Van Bronckhorst ging afgelopen weekeinde al met 3-0 onderuit tegen Shenzhen FC. Daar kwam donderdag een oorwassing van landskampioen Guangzhou Evergrande overheen: 0-5. Voormalig FC Barcelona-middenvelder Paulinho opende de score na acht minuten en vlak voor rust maakte Wei Shihao er 0-2 van.

In de tweede helft liepen de bezoekers al snel uit via een goal van Gao Zhunyi en een benutte strafschop van Anderson Talisca. Kort voor het einde zorgde Elkeson voor het slotakkoord. Daarmee beleeft Van Bronckhorst een slechte start in China. Hij tekende in januari een contract voor twee jaar bij Guangzhou R&F en nam Jean-Paul van Gastel en fysieke trainer Arno Philips mee.

Blikvanger in de ploeg van Van Bronckhorst is de Belg Mousa Dembélé. Ook de Israëlische topschutter Eran Zahavi en de Braziliaan Renatinho zijn actief bij de partnerclub van Ajax, die vorig seizoen als twaalfde eindigde.