'Opvolger van Thomas Müller' bij Willem II: 'Eindstation, een echte afmaker'

'Opvolger van Thomas Müller' bij Willem II: 'Eindstation, een echte afmaker'

31-07-2020 09:32
65

Willem II is ontzettend tevreden met de komst van Kwasi Wriedt. De 26-jarige aanvaller komt transfervrij over van Bayern München, waar hij in het tweede elftal actief was en de afgelopen drie seizoenen topscorer werd.

Met twee keer 24 en éénmaal 21 goals kroonde de spits zich drie jaar op rij tot topschutter van Bayern II, waarmee hij Thomas Müller opvolgt. Die slaagde er in het seizoen 2008/2009 in om de meeste goals voor het tweede elftal van Der Rekordmeister te maken. Joris Mathijsen, technisch directeur van Willem II, kan niet wachten wat Wriedt voor de Tricolores kan betekenen. "Het ziet er ontzettend gemakkelijk uit wat hij doet", zegt hij tegen Voetbal International.

"Hij is heel rustig voor de goal, een complete spits", gaat de voormalig verdediger en Oranje-international verder. "Op die positie is Otschi een eindstation, een afmaker. Maar hij is ook een sterk aanspeelpunt en voetbalt graag en goed mee. Hij past in de manier waarop wij willen spelen. We hebben aanvallend ingestelde spelers die rond en bij zo'n spits kunnen en willen komen."

Mathijsen moest veel moeite doen om Wriedt, waar hij al ruim een jaar mee in contact was, naar Tilburg te halen. "Ook tijdens de afgelopen winterstop heb ik nog een poging gewaagd, maar toen vreesden ze nog voor degradatie. Uiteindelijk werd Bayern kampioen, mede dankzij Otschi. Nadat was gebleken dat een winterse transfer niet aan de orde was, hebben we direct zaken kunnen doen voor dit seizoen. Zijn contract liep deze zomer af."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie