Update: Maria raakt na half weekje PEC geblesseerd en gaat terug naar PSV

Update: Maria raakt na half weekje PEC geblesseerd en gaat terug naar PSV

05-08-2020 23:42 Laatste update: 23:40
26

Michaël Maria meldde zich deze week bij Jong PSV om zijn conditie op peil te houden, maar zal na het weekend alweer een nieuwe omgeving opzoeken. PEC Zwolle gunt de 25-jarige linksback de kans om een contract af te dwingen.

De nummer 15 van het vorige Eredivisie-seizoen heeft bevestigd dat Maria één week de tijd krijgt om zichzelf te laten zien. PEC is nog op zoek naar een linksbenige verdediger, aangezien Kenneth Paal voorlopig de enige linksback in de selectie is. Volgens de Stentor was men eerder in de markt voor Gijs Smal, Boy Kemper en Liberato Cacace. Smal verruilde FC Volendam echter voor FC Twente, Kemper ging van Jong Ajax naar ADO Den Haag en de Nieuw-Zeelander Cacace lijkt van Wellington Phoenix naar het Belgische Sint-Truiden te verkassen.

Wedden

Meer odds

Maria is sinds deze zomer clubloos, nadat hij vertrok bij het Australische Adelaide United. In Nederland speelde de linkspoot in de PSV- en Vitesse-jeugd, waarna hij – via een aantal omzwervingen in Duitsland – begin 2018 bij FC Twente aansloot. De international van Curaçao kwam vervolgens voor het Amerikaanse Charlotte Independence uit en ging daarna zijn geluk beproeven in Australië.

Update: Maria heeft zijn stage bij PEC voortijdig af moeten breken: de linksback liep een blessure op en is voorlopig teruggekeerd naar PSV. Kenneth Paal blijft voorlopig de enige linksback in de selectie. "We gaan kijken of we nog iemand kunnen vinden voor de linksbackpositie. Dat kan Michaël zijn als hij weer fit is, maar ook een ander", laat trainer John Stegeman weten aan de Stentor.