Krol oneens met Van Basten over De Ligt: 'Sarri heeft een fout gemaakt'

Krol oneens met Van Basten over De Ligt: 'Sarri heeft een fout gemaakt'

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 16:27vr 31-07-2020 om 16:27

Laatste update: vrijdag 31 juli 2020 om 16:29vr 31-07-2020 om 16:29

Ruud Krol is het niet eens met Marco van Basten, die afgelopen zondag bij Rondo zei dat Matthijs de Ligt in zijn eerste jaar bij Juventus niet beter is geworden. Krol vindt juist dat de van Ajax overgekomen verdediger juist wel stappen heeft gezet.

Van Basten vindt De Ligt 'niet zoveel beter dan hij vorig jaar bij Ajax was' en had hem liever in Spanje of Engeland gezien. "Ik ben het met hem eens dat het niveau van de Serie A lager ligt dan toen wij er speelden", zegt Krol, die vier jaar actief was voor SSC Napoli, tegen TuttoJuve.

"Maar het klopt niet dat De Ligt niet beter is geworden. De Italiaanse competitie blijft de ideale leerschool voor verdedigers en in mijn ogen is Juventus de juiste keuze geweest. Dit was voor iedereen een speciaal jaar", vervolgt Krol. "Ik ben ervan overtuigd dat we Sarri's echte verdedigingsmechanismen volgend jaar gaan zien."

"Het was een seizoen dat lastig begon voor De Ligt. Hij moest zich aanpassen aan een totaal andere stijl dan de Nederlandse. Het kostte hem een paar maanden, maar hij is erin geslaagd om Juventus beetje bij beetje voor zich te winnen. In mijn ogen heeft Sarri een fout gemaakt door hem niet op te stellen als rechter centrale verdediger, zoals bij Ajax. Dan had hij meer zelfvertrouwen gehad, maar in plaats daarvan zette hij Bonucci daar neer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws