Robben-loos Groningen blijft overeind tegen Heracles en start voorseizoen met zege

01-08-2020 21:49
15

FC Groningen moest het nog zonder Arjen Robben stellen, maar is sterk begonnen aan de voorbereiding. Het oefenduel met Heracles Almelo werd omgezet in een niet onverdiende 1-0 overwinning: de achttienjarige Kian Slor tekende voor de enige treffer van de avond.

De gastheren kregen in de eerste helft al de betere kansen. Romano Postema trof echter het zijnet, Ramon Pascal Lundqvist kopte over en Postema was op slag van rust weer dichtbij succes. Heracles stelde daar een poging van nieuwkomer Rai Vloet tegenover: de bij Excelsior opgepikte aanvaller raakte echter het aluminium.

Beide clubs benutten de rust door vrijwel al hun spelers te wisselen. FC Groningen 2.0 kwam het beste uit de kleedkamer en opende meteen na rust de score. Vloet raakte in de as van het veld de bal kwijt, Remco Balk (19) bewaarde het overzicht en de één jaar jongere Slor rondde af. In de slotfase was het nog billenknijpen voor de thuisploeg, maar Heracles liet twee opgelegde kansen op de gelijkmaker liggen. Jeremy Cijntje kon vrij inkoppen, maar liet de bal afketsen via zijn eigen knie en Delano Burgzorg miste oog in oog met doelman Sergio Padt.

Zowel FC Groningen als Heracles vervolgt zijn oefencampagne met een wedstrijd tegen een Eredivisie-club. FC Groningen speelt op 11 augustus de derby tegen FC Emmen, Heracles treedt twee dagen eerder aan tegen PEC Zwolle.