Definitief Fortuna-vertrek na twee uitleenbeurten en drie Eredivisie-bankbeurten

Definitief Fortuna-vertrek na twee uitleenbeurten en drie Eredivisie-bankbeurten

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 23:57za 01-08-2020 om 23:57

Fortuna Sittard heeft Lazar Kojic zaterdagavond uitgezwaaid. De twintigjarige Serviër stond sinds januari 2018 onder contract bij Fortuna, maar kwam alleen in zijn eerste half jaar aan spelen toe en vertrekt nu naar FK Proleter Novi Sad in zijn geboorteland.

Kojic kwam halverwege het seizoen 2017/2018 over van FK Brodarac uit Belgrado. Hij speelde vervolgens acht wedstrijden in de toenmalige Jupiler League en promoveerde met Fortuna naar het hoogste niveau. Na drie reservebeurten zat Kojic' Eredivisie-avontuur er echter op. De middenvelder werd tot twee keer toe verhuurd aan een club uit Servië – OFK Backa en FK Radnik Surdulica – en keert nu definitief terug.

Volgens Sjoerd Ars, hoofd internationale transfers en scouting, was het voor beide partijen beter om de samenwerking te beëindigen. "Lazar heeft helaas niet de ontwikkeling doorgemaakt die we voor ogen hadden", laat hij weten aan de clubkanalen. "Na verschillende verhuurperiodes is het voor Lazar tijd om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten. Wij wensen hem uiteraard veel succes bij zijn nieuwe club."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws