The Sun: De Gea moet na negen jaar vrezen voor plek, Man U wil volgende Schmeichel

The Sun: De Gea moet na negen jaar vrezen voor plek, Man U wil volgende Schmeichel

02-08-2020 00:15 Laatste update: 00:23
43

Manchester United denkt na negen jaar aan een wisseling van de wacht onder de lat, beweert The Sun. David de Gea werd in 2011 gehaald als opvolger van Edwin van der Sar: volgens het Britse boulevardmedium moet de Spanjaard nu vrezen dat hij zijn plekje verliest aan Kasper Schmeichel.

De Gea zette in september 2019 zijn handtekening onder een nieuw, lucratief contract en miste geen minuut tijdens het Premier League-seizoen 2019/2020. Een onuitwisbare indruk heeft hij echter niet achtergelaten. Collega Dean Henderson maakte juist indruk als huurling van Sheffield United: voetbalminnend Engeland maakte zich al op voor een strijd onder de lat tussen De Gea en Henderson.

Manager Ole Gunnar Solskjaer twijfelt echter of de 23-jarige Engelsman al klaar is voor het grote werk, stelt The Sun. Het dagblad claimt dat Manchester United nu denkt aan de tien jaar oudere Schmeichel. De Deen keept al negen jaar lang voor Leicester City, werd in 2016 Premier League-kampioen met The Foxes en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend: hoewel zijn contract nog drie jaar doorloopt, is hij vanwege zijn leeftijd waarschijnlijk voor een betaalbaar bedrag op te pikken.

Mocht Manchester United daadwerkelijk doordrukken, dan kan Schmeichel in de voetsporen van zijn illustere vader Peter Schmeichel treden. The Great Dane groeide tussen 1991 en 1999 uit tot één van de meest iconische keepers uit de geschiedenis van The Mancunians.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie