Slot vreest voor Stengs en baalt van duel met Utrecht: 'Dan schrik je enorm'

Slot vreest voor Stengs en baalt van duel met Utrecht: 'Dan schrik je enorm'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 07:12zo 02-08-2020 om 07:12

Het is zeer twijfelachtig of AZ in de tweede voorronde van de Champions League kan beschikken over Calvin Stengs. Trainer Arne Slot uitte na de 1-0 oefennederlaag tegen FC Utrecht zijn zorgen.

Stengs ontbrak in de Galgenwaard met een blessure, net als Myron Boadu en Ron Vlaar. Dat terwijl AZ op 25 of 26 augustus al begint aan zijn Europese seizoen. "Calvin traint nog binnen, dus dat zal zeker voor hem een race tegen de klok worden", vertelt Slot aan FOX Sports. "Dat geldt in mindere mate voor Myron. Vorige week dacht ik dat Myron deze week zou aansluiten, maar dat heeft hij nog niet gedaan. Hij traint al wel buiten, met de fysio. Net als Ron."

De oefenmeester was ontevreden over het optreden van AZ tegen Utrecht. "Ik heb geen team gezien dat nou ontzettend graag een wedstrijd wilde winnen. Je zou naar excuses kunnen grijpen. Dat we met een gemixt team speelden en dat de automatismen er dan niet zijn. Prima, maar dan zou ik veel te positief zijn over de jongens. Je moet bereid zijn om duels aan te gaan en ook te willen winnen."

"Als ik het aantal duels zou tellen dat we in de eerste helft half of niet aan zijn gegaan, dan schrik je enorm", vervolgt Slot. "Er zijn er één of twee die overeind blijven. Eentje daarvan is Marco Bizot." Hij baalt van het 'slappe spel zonder bal' en het 'ongelooflijk vele balverlies'. "En we waren ook heel matig aan de bal. Daarom kijk ik wel met een goed gevoel terug op de tweede helft."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws