Breaking news

LIVE: AZ jaagt met man en macht op gelijkmaker, Ajax zakt steeds verder terug

AZ-captain 'baalt': 'Door jou moet ik straks met T. Koopmeiners op m'n rug spelen'

AZ-captain 'baalt': 'Door jou moet ik straks met T. Koopmeiners op m'n rug spelen'

Gepubliceerd: zondag 2 augustus 2020 om 08:23zo 02-08-2020 om 08:23

Een bijzonder moment voor de familie Koopmeiners: AZ-aanvoerder Teun vormde in de tweede helft van het oefenduel met FC Utrecht een centraal verdedigingsduo met broertje Peer. Het gaf een apart gevoel, geeft de oudste van de twee toe.

"Het is heel grappig, dit heb ik thuis ook weleens gezegd: je denkt bijna voor twee spelers. Elke keer als hij aan de bal is, dan denk je toch: Speel die in, of doe dat goed. En onbewust praat je misschien toch meer tegen hem dan tegen andere spelers. Heel gek", vertelt Teun Koopmeiners aan FOX Sports.

Overigens ziet de 22-jarige Koopmeiners niet alleen maar voordelen in het samenspelen met zijn broertje, grapt hij. "Ik zei voor de wedstrijd nog tegen hem: door jou moet ik straks nog met T. Koopmeiners op m'n rug gaan spelen. Dat vind ik niet zo mooi staan, met zo'n voorletter. Nee hoor, ik vind het alleen maar leuk. Als Peer voortaan elke keer bij de wedstrijdselectie zit, dan heb ik dat er graag voor over."

Koopmeiners tilt niet al te zwaar aan de 1-0 nederlaag tegen Utrecht, al uit hij wel een waarschuwing aan zijn ploeggenoten. "Ik denk dat er wel verbeterpunten zijn. Je zag vandaag dat de details echt nog wel beter moeten. De intensiteit die we hebben laten zien, was goed. Maar het is een harde les dat we er weer met 1-0 af gaan. In een éénluik, zoals in de Champions League, is dat fataal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws