Update: Streuer bevestigt: 'Transfervrij, ook interessant voor andere partijen'

Update: Streuer bevestigt: 'Transfervrij, ook interessant voor andere partijen'

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 10:37di 04-08-2020 om 10:37

Laatste update: dinsdag 4 augustus 2020 om 11:26di 04-08-2020 om 11:26

FC Twente blijft maar gaan op de transfermarkt. De Enschedese club zou dinsdagochtend een contractaanbod hebben neergelegd bij de transfervrije vleugelverdediger Linus Wahlqvist.

Dat meldt Voetbal International. Twente heeft de rechterverdediger al een aanbieding gedaan. De komst van Wahlqvist past in het plaatje van de Tukkers, die zich vanwege financiële problemen moeten richten op transfervrije- of huurspelers.

Wahlqvist speelde de afgelopen twee seizoenen voor Dynamo Dresden, waar hij samenspeelde met Alexander Jeremejeff. De spits maakte maandag al de overstap naar Twente. Met Dresden degradeerden ze echter uit de 2. Bundesliga. Dit zorgde ervoor dat de Duitse club het doorlopende contract van Wahlqvist moest opzeggen. De verdediger kwam tot nu toe zes keer uit voor het nationale elftal van Zweden. 

Naast Twente houdt ook FC Groningen de situatie van Wahlqvist in de gaten. De Trots van het Noorden ziet in de 23-jarige Zweed een goede opvolger voor Deyovaisio Zeefuik, die bij meerdere buitenlandse clubs op de radar staat.

Twente legde de afgelopen weken al zes nieuwelingen vast: Gijs Smal, Nathangelo Markelo, Václav Cerny, Kik Pierie, Lazaros Lamprou en Alexander Jeremejeff spelen volgend seizoen in het shirt van de club.

Update: Jan Streuer, de technisch directeur van FC Twente, heeft in een reactie laten weten dat de Enschedese club inderdaad interesse heeft in Linus Wahlqvist. In gesprek met Tijmen van Wissing van RTV Oost geeft Streuer aan dat er van een akkoord zeker nog geen sprake is. "We hebben zeker belangstelling. Is transfervrij, daardoor ook interessant voor meer partijen. Vind het moeilijk inschatten of het gaat lukken. Maar hij is zeker één van de kandidaten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws