'Mensen vragen zich af waarom je bij Ajax speelt en later bij Almere op bank zit'

'Mensen vragen zich af waarom je bij Ajax speelt en later bij Almere op bank zit'

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 11:40di 04-08-2020 om 11:40

Het rijtje clubs van James Efmorfidis zorgt bij veel mensen voor verbazing: hij begon bij Ajax, vertrok vervolgens naar Real Madrid, speelde voor AEK Athene, FC Barcelona, AZ, Larissa, SDO Bussum, Almere City en staat volgend seizoen onder contract bij RKC Waalwijk.

"Ik kwam toevallig bij hele grote clubs terecht", begint Efmorfidis het gesprek met de NOS. "Als je jonger bent, kost je een club geen geld en heb je geen contract nodig. Uiteraard moet je wel iets kunnen met de bal, maar zo is het wel gelopen. En als je jong bent, heb je niet het besef dat je bij dat soort clubs speelt", vertelt hij over zijn avonturen bij Barcelona en Real Madrid.

Efmorfidis is trots op zijn carrière tot nu toe, maar hij merkt dat zijn cv tegen hem begint te werken. "Mensen hebben bepaalde verwachtingen, dat is soms lastig om mee om te gaan. Ze vormen snel een beeld van je en denken: hoezo heeft hij daar gespeeld en waarom is hij dan niet geslaagd? Of ze vragen zich af hoe het kan dat je bij Ajax hebt gespeeld en dan bij Jong Almere City op de bank zit."

De 24-jarige Efmorfidis gaat met RKC volgend seizoen de strijd aan tegen degradatie. "Ik merk op de training dat het niveau hoog is, er wordt met een gedachte gespeeld. Daar moet ik even in meekomen, maar ik heb ook een lange tijd stilgezeten", sluit hij af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws