Burgemeester van Deventer neemt geen risico: streep door Go Ahead-De Graafschap

Burgemeester van Deventer neemt geen risico: streep door Go Ahead-De Graafschap

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 15:33di 04-08-2020 om 15:33

De eerste afgelasting van het volgende Keuken Kampioen Divisie-seizoen is al daar: de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap, die gepland stond voor de eerste speelronde, gaat niet door.

Op zondag 6 september zouden beide ploegen het op de Adelaarshorst tegen elkaar opnemen, maar de gemeente Deventer heeft een streep door het duel gezet. Aangezien de oostelijke derby geldt als een risicowedstrijd in de Eerste Divisie, waarin de hoogste veiligheidsnormen in acht moeten worden genomen, was er al enige onvrede te bespeuren.

Door de coronacrisis kunnen er maar ongeveer tweeduizend fans toegelaten worden in de Adelaarshorst, bezoekende supporters zijn helemaal niet welkom. De autoriteiten, veiligheidsregio en Go Ahead Eagles vrezen dat er hierdoor confrontaties plaats gaan vinden tussen beide supportersgroepen buiten het stadion. De gemeente en burgemeester Ron König zetten daarom een streep door de wedstrijd. 

Risicowedstrijd
"We hebben de KNVB verzocht de wedstrijd later in het seizoen te plannen", wordt König geciteerd op de clubwebsite van Go Ahead. "Het ontbreekt ons aan ervaring met het spelen van competitiewedstrijden met de beperking van het aantal bezoekers tot maximaal 1.600 in plaats van tienduizend. We hebben geen idee hoe supporters daar mee omgaan. De enige risicowedstrijd van het seizoen onder deze omstandigheden zo vroeg in het seizoen spelen is een te groot risico voor de openbare orde. Ik wil daarom dat we eerst ervaring opdoen met deze nieuwe situatie. We zijn dan beter voorbereid voor een wedstrijd als tegen De Graafschap."

Go Ahead trok na de bekendmaking van het concept speelschema al aan de bel. "Nadat het conceptprogramma bekend was geworden, hebben we dit nogmaals aangekaart bij de KNVB", vertelt Jan Willem van Dop, de algemeen directeur van Go Ahead. "We kregen echter te horen dat het omruilen van Go Ahead Eagles – De Graafschap met een andere wedstrijd niet meer mogelijk was gezien de complexheid van factoren die het samenstellen van het competitieprogramma met zich meebrengt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws