Ontslagronde bij Arsenal: 'Schande dat club 55 hardwerkende medewerkers ontslaat'

Ontslagronde bij Arsenal: 'Schande dat club 55 hardwerkende medewerkers ontslaat'

05-08-2020 16:45 Laatste update: 22:23
88

Arsenal heeft in een uitgebreid statement op de clubwebsite bekend gemaakt dat er 55 medewerkers van de club ontslagen worden vanwege de gevolgen van het coronavirus. Het levert The Gunners een stortvloed aan kritiek op. 

Raúl Sanllehí en Vinai Venkatesham, directeuren van de club uit Londen, geven aan dat de beslissing ze moeilijk valt. "We vatten dit soort beslissingen niet licht op en hebben alle aspecten van de uitgaven bekeken voor we op dit punt aankwamen", reageren Sanllehí en Venkatesham. "We willen met deze maatregelen de club vooruit helpen, een goede organisatie neerzetten voor een wereld na Covid-19. Daarnaast willen we garanderen dat we de middelen hebben om mee te kunnen doen in de Engelse top en in Europa."

Arseblog, een fanaccount van Arsenal op Twitter met ruim 300.000 volgers begrijpt niets van de beslissing van de clubleiding. '55 banen, met ongeveer een salaris van 50.000 pond op jaarbasis, maakt 2.750.000 pond. Als je kijkt naar een aantal deals die wij sloten met spelers, en de bedragen ziet die wij aan hun zaakwaarnemers overmaakten, is het een schande dat de club ervoor kiest 55 hardwerkende mensen te ontslaan.'

Daarnaast zien veel Arsenal-supporters het als een schande dat de club 55 mensen ontslaat, terwijl ze Pierre-Emerick Aubameyang een contract van naar verluidt 277.000 euro per week aan willen bieden.