'Grote fout' van Lyon definitief afgestraft: vijfjarig contract bij AC Milan

'Grote fout' van Lyon definitief afgestraft: vijfjarig contract bij AC Milan

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 23:16wo 05-08-2020 om 23:16

Laatste update: woensdag 5 augustus 2020 om 23:20wo 05-08-2020 om 23:20

AC Milan heeft een fraaie slag geslagen op de transfermarkt. De talentvolle verdediger Pierre Kalulu – transfervrij na zijn vertrek bij Olympique Lyon – zal vanaf komend seizoen het shirt van de Rossoneri dragen.

De twintigjarige Fransman – inzetbaar als back en als centrale verdediger – heeft voor vijf seizoenen getekend, heeft AC Milan bevestigd via een beknopt statement. Kalulu vierde begin juni zijn twintigste verjaardag, maar verlaat Lyon zonder zijn debuut voor het eerste gemaakt te hebben. Op 5 februari zat hij voor de eerste en voorlopig laatste keer op de bank in de Ligue 1: een invalbeurt tegen SC Amiens zat er echter niet in.

Bij L'OL krabt men zich echter achter de oren. Begin juli was al duidelijk dat Kalulu Olympique Lyon zou verruilen voor AC Milan: Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas noemde dit toen 'een grote fout'. "Wij hebben een moeilijk seizoen achter de rug, trainers kiezen in zulke situaties vaak voor ervaring. Pierre is een groot talent, ook al speelde hij weinig bij ons."

Kalulu is de eerste versterking van buitenaf voor AC Milan. De Rossoneri legden eerder deze zomer huurlingen Alexis Saelemaekers (Anderlecht) en Simon Kjaer (Sevilla) definitief vast.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws