'Ex-PSV'er De Wijs gaat ondanks degradatie met Hull City fraaie transfer maken'

'Ex-PSV'er De Wijs gaat ondanks degradatie met Hull City fraaie transfer maken'

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 00:20do 06-08-2020 om 00:20

Laatste update: donderdag 6 augustus 2020 om 00:22do 06-08-2020 om 00:22

Voormalig PSV- en Excelsior-verdediger Jordy de Wijs kan zich opmaken voor een mooie transfer. De in het Belgische Kortrijk geboren verdediger staat op het punt om Hull City te verruilen voor het Amerikaanse LA Galaxy, meldt De Telegraaf.

De Wijs speelde dit seizoen 35 Championship-wedstrijden en droeg na de coronastop zelfs de aanvoerdersband, maar kon niet voorkomen dat The Tigers laatste werden. De 25-jarige linkspoot zal echter niet met Hull City mee de League One in gaan. Volgens De Telegraaf ligt er een verhuizing naar Californië in het verschiet.

LA Galaxy meldde zich eind januari nog tevergeefs in Noord-Engeland, maar hoogstwaarschijnlijk komt het nu alsnog van een transfer. Het contract van De Wijs loopt nog één jaar door, maar het sportief én financieel kwakkelende Hull City zal ditmaal niet dwarsliggen. De club betaalde in 2018 nog vier ton aan PSV, maar De Telegraaf laat weten dat De Wijs voor 'een beduidend hogere transfersom' naar Los Angeles zal gaan.

Daar komt hij één oude Eredivisie-bekende tegen. De Nederlands-Amerikaanse aanvaller Kai Koreniuk stond tussen 2013 en 2019 onder contract bij Vitesse en AZ.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws