Coronabesmettingen bij Ajax geen verrassing: 'Elk coronageval is heel vervelend'

Coronabesmettingen bij Ajax geen verrassing: 'Elk coronageval is heel vervelend'

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 08:09do 06-08-2020 om 08:09

Laatste update: donderdag 6 augustus 2020 om 08:24do 06-08-2020 om 08:24

AZ moet als eerste Nederlandse ploeg weer in actie komen in officiële wedstrijden, maar de Alkmaarders zien nog geen aanleiding om meer te gaan testen op het coronavirus. Volgens de reglementen van de KNVB is dat ook nog niet nodig. De coronabesmettingen bij Ajax zorgen bij de voetbalbond niet voor verbazing.

"Vooropgesteld: we volgen de richtlijnen van het RIVM, waarbij we proberen tijdig een besmetting te traceren met als gevolg dat een cluster van COVID-19 besmettingen voorkomen kan worden", stelt een woordvoerder namens de AZ-directie in gesprek met De Telegraaf. "Aanvullend testen we conform het advies van de KNVB. Ook doen we dat straks vanuit het oogpunt dat dit bij (inter-)nationale competities een verplichting wordt, 24 uur voor een (oefen)wedstrijd."

De KNVB is ondertussen bezig om ervoor te zorgen dat het testen bij alle clubs in het betaalde voetbal in Nederland reglementair wordt vastgelegd. "Dit wordt vastgelegd", geeft manager competitiezaken Jan Bluyssen aan. "De protocollen volstaan waar het gaat om het beperken van besmetting."

Bluyssen keek er niet raar van op toen bij Ajax naar buiten kwam dat dertien stafleden en spelers waarschijnlijk te maken hebben gehad met het coronavirus. "De kans op besmetting is nergens uit te sluiten, ook niet in het voetbal. En we weten dat corona soms met geen of weinig klachten gepaard kan gaan. Maar we vinden elk coronageval heel vervelend voor alle betrokkenen", sluit Bluyssen af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws