FC Groningen strikt na Robben ook Joosten: deal met FC Utrecht

FC Groningen strikt na Robben ook Joosten: deal met FC Utrecht

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 18:52do 06-08-2020 om 18:52

Laatste update: donderdag 6 augustus 2020 om 18:57do 06-08-2020 om 18:57

Patrick Joosten verruilt FC Utrecht voor FC Groningen. De 24-jarige flankspeler maakt per direct de overstap van de Domstedelingen naar de Trots van het Noorden, zo maken de clubs donderdagavond bekend. Hij tekent een contract voor drie seizoenen.

Joosten is na Arjen Robben de tweede vleugelaanvaller die Groningen deze zomer aantrekt. De 24-jarige Nijmegenaar speelt sinds 2015 bij FC Utrecht, dat hem wegplukte uit de jeugdopleiding van NEC. Hij hikte enkele seizoenen tegen een basisplaats aan in de Domstad, maar brak nooit door. De laatste jaren speelde Joosten op huurbasis bij VVV-Venlo en Sparta.

Het contract van Joosten bij FC Utrecht liep nog één jaar door, waardoor FC Groningen een transfersom betaalt. Hoeveel met de overgang gemoeid is, is echter niet duidelijk. "Hij wil in deze fase van zijn loopbaan een vaste kracht zijn in een team dat uitkomt op het hoogste niveau, dat is bij ons helaas de afgelopen seizoenen niet gelukt", zegt technisch manager Jordy Zuidam van FC Utrecht. "Na twee verhuurperiodes heeft Patrick aangegeven structureel een andere weg in te willen gaan. Met FC Groningen hebben we overeenstemming bereikt over het afkopen van zijn contract."

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van Groningen is blij met de komst van Joosten. "We hebben Patrick al langer op ons lijstje staan. Tot nu toe lukte het ons niet hem naar Groningen te halen. We zijn dan ook blij dat we daarin nu wel geslaagd zijn. Patrick is een speler die op meerdere posities in een aanvallende rol uit de voeten kan. Hij is snel, kan iets creëren en een goal maken. Wij denken bovendien dat Patrick zich nog verder kan ontwikkelen en daaraan gaan we samen werken."

Arzani
FC Utrecht hoopt Joosten op korte termijn te vervangen door Daniel Arzani. De Australische aanvaller staat al weken op de nominatie om de overstap te maken, maar wacht nog altijd op een werkvergunning. Arzani (21) staat onder contract bij Manchester City.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws