Breaking news

LIVE: Ajax treft BSC Young Boys in achtste finale van Europa League

Wolves wint met nodige geluk, Dost kan niet voor mirakel zorgen in Basel

Wolves wint met nodige geluk, Dost kan niet voor mirakel zorgen in Basel

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 22:58do 06-08-2020 om 22:58

Wolverhampton Wanderers heeft met enig fortuin de kwartfinale van de Europa League bereikt. The Wolves wonnen thuis met 1-0 van Olympiakos. Het Eintracht Frankfurt van Bas Dost kreeg geen voet meer aan de grond in de return bij FC Basel: 1-0.

Wolverhampton Wanderers - Olympiakos
Wolverhampton speelde voor de coronapauze met 1-1 gelijk in Griekenland en moest daardoor nog vol aan de bak op Molineaux. De start was veelbelovend doordat Olympiakos-doelman Bobby Allain al snel de doorjagende Daniel Podence tegen de grond werkte. Raúl Jiménez benutte de strafschop in de achtste minuut: 1-0.

De Griekse bezoekers dachten de spanning na een klein halfuur terug te brengen. Mady Camara schoot raak, maar daar stak de VAR een stokje voor vanwege héél nipt buitenspel. Tien minuten na de pauze was Olympiakos opnieuw dicht bij een treffer, maar dit keer kopte El-Arabi over. Daarna liet Wolves zich gelden met kansen voor Podence en Boly. Ook zij kregen de bal er niet in, waardoor Olympiakos in leven bleef.

El-Arabi dook nog twee keer gevaarlijk op voor het Engelse doel en Rui Patrício verrichtte twee wereldreddingen, onder meer op een kopbal van Hassan van dichtbij. Omdat Diogo Jota ook verzuimde om het duel in het slot te gooien, bleef het tot de laatste minuut spannend. Wolves hield echter stand en kan zich opmaken voor een duel met Sevilla op dinsdag. Het is voor het eerst sinds 1972 dat Wolverhampton in de kwartfinale van een Europees toernooi staat.

FC Basel - Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt begon met Bas Dost in de basis, maar was op voorhand al bijna kansloos. FC Basel had het eerste duel in Duitsland immers al met 3-0 gewonnen. Desondanks maakten beide teams er een aantrekkelijke wedstrijd van. Een doelpunt had aan beide kanten kunnen vallen, maar bleef wonder boven wonder lange tijd uit. Fabian Frei zorgde er uiteindelijk voor dat de Zwitsers ook de return winnend afsloten: 1-0.

Bij Basel was even daarvoor Ricky van Wolfswinkel ingevallen. Voor de Nederlandse spits was het zijn eerste Europese optreden sinds 7 augustus. In de kwartfinale staan de Zwiters dinsdag tegenover Shakhtar Donetsk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws