Kluivert-conclusie na nieuwe tegenvaller: 'Hij kan beter vertrekken bij AS Roma'

Kluivert-conclusie na nieuwe tegenvaller: 'Hij kan beter vertrekken bij AS Roma'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 11:13vr 07-08-2020 om 11:13

Theo Janssen en Jan Boskamp zijn het erover eens: Justin Kluivert moet vertrekken bij AS Roma. De buitenspeler komt steeds minder aan de bak in Italië en zat donderdagavond wederom negentig minuten op de bank in het Europa League-duel met Sevilla.

Roma-trainer Paulo Fonseca een andere speelstijl heeft geïmplementeerd. Daarin komt Kluivert niet tot z'n recht. "Dat betekent dat Kluivert beter kan vertrekken", zegt Boskamp bij RTL. "De laatste weken zie je dat hij een loper wil hebben. Kluivert speelt normaal gesproken aan de linkerkant en houdt het breed. Maar dat wil de trainer niet meer."

Janssen ziet dat buitenspelers steeds meer verdwijnen. "De backs komen op, waardoor de buitenspelers het gewoon heel moeilijk hebben. Fonseca heeft Kluivert wat vaker op het middenveld gezet."

"Hij zei ook dat hij niet gelukkig was met Kluivert, dat hij geen inzet toonde en noem maar op", doelt Boskamp op uitlatingen die Fonseca onlangs deed. "Als Kluivert mee wil naar het EK, moet hij ook gaan spelen. Dan moet je daar vertrekken."

Een vertrek is het beste, constateren Janssen en Boskamp. "Hij moet in ieder geval kijken naar welk systeem de clubs spelen. Je ziet nu veel clubs met vijf man achterin spelen. Daar moet hij in ieder geval niet naartoe."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kluivert moet vertrekken bij AS Roma

(1461 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws