Update: 'Serieuze De Ligt-geluiden uit Italië: Juventus lang zonder verdediger'

Update: 'Serieuze De Ligt-geluiden uit Italië: Juventus lang zonder verdediger'

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 12:05ma 10-08-2020 om 12:05

Nu het seizoen van Juventus is afgelopen, kan Matthijs de Ligt een operatie ondergaan aan zijn schouder. Volgens Tuttosport staat de twintigjarige verdediger daardoor maanden buitenspel. 

De Nederlander gaat volgende week onder het mes, schrijft de Italiaanse sportkrant zaterdag. De Italiaanse kampioen verwacht hem vervolgens pas in november weer terug op het veld. Juventus beroept zich op een ervaring uit het verleden. David Trezeguet werd in oktober 2004 geholpen aan een vergelijkbare schouderblessure en maakte vervolgens pas in januari 2005 zijn rentree.

De Ligt kampt al lange tijd met klachten aan het gewricht, maar heeft een operatie steeds uitgesteld omdat hij nog met Juventus streed om de landstitel en de Champions League. "Ik wil voor komend seizoen hersteld zijn van mijn schouderproblemen. Ja, ik denk wel dat ik geopereerd zal worden", liet de oud-Ajacied eerder deze week nog weten.

Mocht De Ligt toch lange tijd aan de kant staan, dan mist hij de start van het nieuwe seizoen in de Serie A en de Champions League. Daarnaast is het een forse streep door de rekening voor bondscoach Ronald Koeman. De Ligt dreigt bijna de gehele groepsfase van de Nations League te missen. Het Nederlands elftal speelt de komende maanden tegen Polen (4 september), Italië (7 september en 14 oktober) en Bosnië-Herzegovina (11 oktober).

Tussendoor wacht ook een oefenduel met Mexico op 7 oktober. Bovendien komt Spanje naar Amsterdam op 11 november, voordat enkele dagen later de tweede duels met Polen en Bosnië op het programma staan.

Update: De Ligt is inderdaad uitgeschakeld tot november, meldt nu ook Sportmediaset. Een operatie aan de schouder is noodzakelijk om de verdediger weer op de been te krijgen. Juventus probeert de afwezigheid van De Ligt intern op te vangen, maar Sportmediaset sluit ook niet uit dat de club de transfermarkt opgaat.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws