AZ ontvangt runner-up van Tsjechië in tweede voorronde Champions League

AZ ontvangt runner-up van Tsjechië in tweede voorronde Champions League

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 12:19ma 10-08-2020 om 12:19

Laatste update: maandag 10 augustus 2020 om 12:28ma 10-08-2020 om 12:28

AZ weet waar het aan toe is in het voorportaal van de Champions League. Viktoria Plzen is eind augustus de eerste Europese tegenstander van de Alkmaarders, die thuis spelen.

AZ begon als één van de drie niet-geplaatste clubs aan de Champions League-loting in Nyon, waardoor het drie ploegen kon treffen: Viktoria Plzen (Tsjechië), Besiktas (Turkije) of Rapid Wien (Oostenrijk). Het lot bepaalde uiteindelijk dat het Viktoria Plzen is geworden. In de derde voorronde stromen met Benfica, Dinamo Kiev, KAA Gent, FK Krasnodar en Stade Rennes vijf clubs in, die worden gekoppeld aan de drie winnaars van de tweede voorronde.

Het treffen in de tweede voorronde van de Champions League gaat over één wedstrijd en wordt gespeeld op 26 augustus. Winnaars gaan naar de derde voorronde, verliezende clubs bekeren door in het Europa League-voorportaal. De wedstrijd wordt achter gesloten deuren afgewerkt.

Zondagavond bleek dat AZ definitief naast het beste Champions League-ticket in Nederland heeft gegrepen. De KNVB besloot eind april om Ajax tot nummer één van het afgebroken Eredivisie-seizoen uit te roepen: de Amsterdammers mogen hierdoor (hoogstwaarschijnlijk) rechtstreeks de Champions League in. AZ was het hier niet mee eens en zocht naar juridische mogelijkheden om alsnog het eerste ticket op te eisen, wat mislukte.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws