Update: drie Premiership-duels afgelast vanwege actie Celtic-verdediger Bolingoli

Update: drie Premiership-duels afgelast vanwege actie Celtic-verdediger Bolingoli

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 15:24di 11-08-2020 om 15:24

Boli Bolingoli is de schlemiel in Schotland: de Celtic-verdediger overtrad de coronaregels van het land, waardoor de Schotse overheid erover nadenkt de Premiership stil te leggen.

Bolingoli reisde in aanloop naar het duel van zijn club met Kilmarnock FC naar Spanje, doet Sky Sports uit de doeken. Bij zijn terugkeer in Schotland ging hij echter niet in quarantaine. Celtic was daarvan niet op de hoogte. Pas na het duel met Kilmarnock kwam dat aan het licht. Voor alle duidelijkheid: Bolingoli is niet positief getest op corona.

De Schotse overheid tilt echter zwaar aan het voorval, vooral omdat twee spelers van Aberdeen eerder al positief testten. 'We zijn momenteel in gesprek met de club en de voetbalinstanties om de feiten op een rijtje te zetten', valt te lezen in een statement. 'Als bevestigd wordt dat er een nieuw incident in het Schotse voetbal plaatsvond, waarbij protocollen doorbroken werden, heeft de overheid weinig keuze om te overwegen een pauze in te lassen.'

Update: De wedstrijden St. Mirren-Celtic, Aberdeen-Hamilton en Celtic-Aberdeen zijn afgelast door de Schotse overheid. Dit alles nadat Celtic-speler Boli Bolingoli de coronaregels aan zijn laars lapte. De 'First Minister' van Schotland, Nicola Sturgeon, geeft aan dat de spelers 'niet in staat zijn om hun verantwoordelijkheden na te komen'. "We gaan later vandaag verder kijken, maar je hoeft niet te verwachten dat we Celtic of Aberdeen de komende week gaan zien spelen", wordt Sturgeon geciteerd door Sky Sports.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws