Dordrecht en Fortuna Sittard doen zaken: verdediger (23) op huurbasis naar KKD

Dordrecht en Fortuna Sittard doen zaken: verdediger (23) op huurbasis naar KKD

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 15:15di 11-08-2020 om 15:15

Laatste update: dinsdag 11 augustus 2020 om 15:27di 11-08-2020 om 15:27

Özgür Aktas speelt komend seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht. De centrale verdediger wordt door Fortuna Sittard gestald in de Keuken Kampioen Divisie om daar wedstrijdervaring op te doen. 

Dat maakt Dordrecht via officiële kanalen bekend. Het contract van Aktas bij Vitesse liep deze zomer af, waarna Fortuna Sittard hem transfervrij overnam. Aktas zou dit seizoen echter nog geen deel uitmaken van de selectie van trainer Kevin Hofland. Fortuna, dat een samenwerkingsverband heeft met Dordrecht, heeft dan ook besloten om de verdediger bij de Keuken Kampioen Divisie-club te stallen.

Aktas speelde zijn wedstrijden in Arnhem voornamelijk bij Jong Vitesse, maar de club besloot de optie in zijn contract niet te lichten. Aktas kwam niet tot een debuut in het eerste elftal van Vitesse. "Özgür is een fysiek sterke centrale verdediger", gaf Sjors Ultee eerder al aan in gesprek met 1Limburg. "Het plan is om hem komend seizoen bij Dordrecht speelminuten te laten maken, zoals dat voor meerdere jongens zal gelden die bij ons onder contract staan."

"Özgür zit op een punt in zijn carrière waarin het belangrijk is om minuten te maken. Bij FC Dordrecht krijgen hij komend seizoen deze kans", sluit Sjoerd Ars, hoofd internationale transfers en scouting bij Fortuna, af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws