Højbjerg geen optie meer voor Ajax: Deen maakt transfer naar Tottenham

Højbjerg geen optie meer voor Ajax: Deen maakt transfer naar Tottenham

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 19:06di 11-08-2020 om 19:06

Laatste update: dinsdag 11 augustus 2020 om 19:13di 11-08-2020 om 19:13

Tottenham Hotspur heeft Pierre-Emile Højbjerg vastgelegd, zo maakt de Premier League-topclub dinsdagavond bekend. Ajax moet daardoor definitief een streep zetten door de naam van de Deens international, mocht hij nog in beeld zijn geweest.

Diverse media meldden vorige maand dat Ajax zijn pijlen richtte op Højbjerg. Zijn komst werd al snel een moeilijk verhaal, toen ook Everton én Tottenham interesse toonden. De 25-jarige middenvelder had zelf een voorkeur voor een nieuwe stap in Engeland. Spurs neemt hem nu voor naar verluidt 16,6 miljoen euro over van Southampton, waar hij in het afgelopen seizoen lange tijd aanvoerder was. Toen hij aangaf zijn nog één jaar doorlopende contract niet te willen verlengen, moest hij zijn band inleveren.

Højbjerg speelde in vier jaar tijd 134 officiële wedstrijden voor Southampton. Eerder gold hij als groot talent bij Bayern München, maar bij de Rekordmeister wist hij die belofte uiteindelijk niet waar te maken. Bayern verhuurde hem FC Augsburg en Schalke 04, voordat hij in de zomer van 2016 naar Southampton vertrok.

Onder de streep is Tottenham vermoedelijk een stuk minder kwijt aan Højbjerg. Dat komt door Kyle Walker-Peters, die de omgekeerde weg bewandelt. Southampton maakt voor hem 13,2 miljoen euro over naar Spurs, zo melden Britse media. Walker-Peters speelde afgelopen seizoen al op huurbasis bij The Saints.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws