'Koeman volgt Gosens met grote interesse, Oranje mag nog steeds hopen'

'Koeman volgt Gosens met grote interesse, Oranje mag nog steeds hopen'

Gepubliceerd: woensdag 12 augustus 2020 om 06:52wo 12-08-2020 om 06:52

Er bestaat nog altijd een kans dat Robin Gosens voor het Nederlands elftal uit zal komen. De linksback van Atalanta, dat woensdagavond in de kwartfinale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain speelt, is in beeld bij Ronald Koeman en de Duitse bondscoach Joachim Löw.

Zonder de coronacrisis had Gosens naar alle waarschijnlijkheid zijn debuut al gemaakt voor Die Mannschaft, weet De Telegraaf. Löw had Gosens, de zoon van een Nederlandse vader en Duitse moeder, willen oproepen voor de oefenwedstrijd tegen Italië die eind maart gespeeld zou worden. De wedstrijd werd echter afgelast door de corona-uitbraak en daardoor maakt ook Oranje nog een kans.

De ochtendkrant schrijft dat Ronald Koeman, keuzeheer van het Nederlands elftal, Gosens ook nog altijd met grote interesse volgt. Met een Nederlands paspoort mag hij immers ook voor Oranje uitkomen. De kans is echter groter dat Löw aan het langste eind zal trekken en in de eerstvolgende interlandperiode kan beschikken over de back, die lang in Nederland speelde. Begin september worden er weer interlands gespeeld.

Gosens was in ons land actief voor FC Dordrecht en Heracles Almelo en stond tussen 2012 en 2015 ook nog onder contract bij Vitesse, waar hij geen minuut voor speelde. In 2017 verliet hij Heracles en trok hij naar Atalanta, waar hij nu al een tijdlang furore maakt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws